Het afgelopen jaar heb ik een zoektocht gemaakt naar nieuwe vormen van organisaties. De hamvraag in mijn zoektocht is: zijn huidige CEO’s en directeuren wel klaar voor nieuwe vormen van organisaties? Ik bedoel in een pyramide heeft de top de macht maar in een cirkel gelden andere regels en gaat het over kracht.

Is de top in staat het ego in te wisselen voor dienstbaarheid, duurzaamheid, echte verbinding en samenwerking?

Het antwoord op die vraag kwam op Tweede Kerstdag 2015…

Knuffelen

Op die bewuste kerstochtend las ik een artikel in de Belgische zakenkrant De Tijd. De titel ‘Andere ondernemers kijken raar op als ze ons zien knuffelen’ raakte me. Het beschrijft zes topmannen van gevestigde Vlaamse familiebedrijven, die twee keer per jaar bij elkaar komen. Het is een groep ,,waar men zichzelf kan zijn, in alle glorie en kwetsbaarheid”. ,,Het is zelfhulp, maar ook zelfontwikkeling, samen groeien”.

Waarom? Omdat je als CEO niet meer kan zeggen: ,,het gaat om ons en onze business en dan gedaan”. ,,We zijn op zoek naar een nieuw evenwicht”. ,,Het besef leeft dat het om veel meer moet gaan dan om de resultaten alleen”, aldus de heren in het artikel.

Hier wilde ik meer van weten! Ik trok de stoute schoenen aan en benaderde de consultant James Bampfield, die de mannen begeleidt. Ons gesprek was uitermate open, hij vertelde hoe hij de directeuren bij elkaar had gebracht, welke leervormen hij gebruikt en hoe prettig het is samen te werken met mensen die op deze manier met elkaar omgaan en hun bedrijven leiden.

Pardoes nodigde hij me uit om in een kleinere delegatie samen te komen. Ze dachten na over een vervolg op het artikel met de intentie meer mensen te raken en inspireren, en organisaties van de toekomst vorm te geven. Of ik wilde aansluiten? Zeker weten!

Badkleding

Een paar weken later kwam de uitnodiging. Locatie: thuis bij één van de topmannen. En oh ja, of ik badkleding mee wilde nemen? Pardon!

Toegegeven, even schoot de gedachte door mijn hoofd van een witgepleisterd Belgisch sexhuis met in grote neonletters ‘Diana’ op de voorgevel. De herinnering aan het gesprek met James en het vertrouwen dat hij uitstraalde deed echter die gedachte meteen verbleken.

Aangekomen op het afgesproken adres werd ik hartelijk ontvangen. Drie van de zes directeuren waren aanwezig, samen met relatiebouwers Choco en een consultant. Ik bleek de enige vrouw in het gezelschap. We namen plaats op……meditatiekussentjes. Nou ben ik wel wat gewend, ik begeleid sinds twee jaar een meditatiegroep, maar dat deze heren het ook op dit soort kussens uithield, was nieuw voor mij.

James opende de sessie waarbij we ieder contact maakten met onszelf en daarna met de groep. Er was meteen een hechte verbinding. Daarna stelden we ons aan elkaar voor en dat verliep zo anders dan ik gewend was in zakelijke kringen. Het ging een laag dieper: open, kwetsbaar, vanuit gevoel en oprechte interesse in de ander. Ik keek de groep rond en dacht: wauw, dit voelt als thuiskomen!

Deep Dive

Toen was het moment daar om het zwembad in te duiken. We maakten koppels om een ‘deep dive’ te maken, gebaseerd op de methode Theory U van Otto Scharmer.

Door te ‘floaten’ kan de persoon die drijft zich totaal ontspannen en overgeven aan een diepe staat van rust en zich verbinden met wat er is. Vanuit de diepte kunnen gedachten, beelden, situaties opduiken van toekomstige organisaties en hoe hier vorm aan te geven.

‘Leading from the Emerging Future’

De cirkel is rond

Het was daar, op dat moment, drijvend in de armen van de CEO dat ik mij realiseerde: ze bestaan écht. De topmannen die klaar zijn voor nieuwe vormen van organisaties. Die zich dienstbaar opstellen, naar zichzelf durven kijken, echte verbindingen aangaan: de cirkel is rond.

En inderdaad, bij het afscheid nemen, knuffelden we elkaar hartelijk. Wat een ervaring!

Zo reflecterend op het afgelopen jaar naar mijn zoektocht naar nieuwe vormen van organisaties en nieuwe organisatiemodellen kan ik alleen maar constateren:

Er zijn er meer, heb ik ervaren, pioniers, mannen en vrouwen die leiderschap nemen in het creëren van ‘nieuwe’ organisaties. Ze stellen zich kwetsbaar op, zijn dienstbaar aan het geheel en willen hun organisatie samen met anderen leiden en niet ten koste van.

De toekomst ziet er veelbelovend uit.

Wordt vervolgd…Wil je meer van mijn zoektocht weten, volg me dan via de sociale kanalen.

 

Warme groeten,

Petra

 

Bron: Artikel in De Tijd, 26 december 2015, door Piet Depuydt

Foto credit: Sarah Ackerman