Einstein zei het al: logica brengt je van A naar B maar verbeelding brengt je overal. Toch maakt het bedrijfsleven maar weinig gebruik van verbeelding. En dat is logisch, want hoe je verbeelding gebruikt wordt niet op school geleerd. Hoe werkt het dan en hoe pas je het concreet toe?

Een voorbeeld:

Stel je bent recruiter en een klant van je vraagt je om voor een nieuwe vacature geschikte kandidaten te vinden. Dan kun je op de traditionele manier zoeken in je kandidaten database, LinkedIn doorzoeken, een bevriende recruiter bellen enz. Zeg maar alle mogelijkheden die je hoofd kan bedenken om aan één of meerdere geschikte kandidaten te komen.

Hoe je verbeelding in kunt zetten:

Ga zitten op een plek waar je niet gestoord wordt (geen telefoon of computer). Sluit je ogen en verbind je met de vacature en het bedrijf van jouw klant. Gewoon door je in te voelen: stel je voor hoe het is om bij dit bedrijf te werken, stel je voor hoe het is als je de nieuwe functie uitvoert.

Richt daarna je innerlijke blik op Nederland. Stel je energie of lichtpuntjes voor die kandidaten voorstellen voor deze functie. Stuur in je verbeelding de energie van het bedrijf en de functie naar deze kandidaten. Neem waar welke lichtpuntjes groter worden. Laat daarna het beeld los met het vertrouwen dat de juiste kandidaat voor dit bedrijf en deze vacature naar je toe komt.

Resultaat:

Je zult zien dat er zich veel gemakkelijker geschikte kandidaten voordoen. Dit kan zijn doordat er iemand ineens door je hoofd schiet, iemand schijnbaar vanuit het niets naar voren komt in je database of door anderen wordt aanbevolen. Natuurlijk zul je nog steeds actie moeten ondernemen alleen is de actie veel gerichter en ontspannen.

Hoe het werkt:

Alles is energie en je maakt gebruik van de trilling en aantrekking die energie uitstraalt. Door je in verbeelding te verbinden met de energie kan deze resoneren, waardoor datgene wat je verbeeldt naar je toe komt en dus wordt gemanifesteerd.

Meer weten?

Zelf gebruik ik graag de term ‘visualivoelen’ omdat dit meteen zegt waar het over gaat, je gebruikt je verbeelding en je gevoel om je verlangens te manifesteren.

Wil je meer weten over mijn eigen ervaringen met verbeelding, schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief op http://www.innerluck.nl of lees het volgende blog bericht: http://innerluck.nl/visualivoelen-werkt-dat-echt/