Over Mij

Ik ben Petra van Vliet, leiderschaps consultant, vernieuwer, trainer.

 

Ik help leiders hun bedrijf daadkrachtig & liefdevol te leiden.

 

Vanuit vertrouwen en verbinding, van binnenuit!

Let’s put intuition and subjectivity back in our companies – Ricardo Semler

Nieuwsgierig, fijngevoelig, doortastend….transformeren van goed naar goud

Ik was zo’n kind dat vroeger uren naar de bomen kon kijken en zich verhalen inbeeldde. Sensitief maar groeide op in een gezin waar daar niet echt plek voor was. En een doe-rak, ik ging er graag op uit en had als snel een baantje. Ik koos voor de studie HEAO CE – Internationaal Management. De combinatie mensen en commercie trok me. Het laatste half jaar rondde ik af in Zwitserland, kon ik lekker skiën. Via via belandde ik bij Q8 waar ik als management trainee snel de organisatie zou leren kennen. Mijn eerste opdracht was de implementatie van CRM systeem Siebel. Er ging een ICT wereld voor mij open met workshops, requirements analyse, implementatie, testen & trainingen. Na twee jaar maakte ik bewust de overstap naar de ICT en ging werken bij CMG. Mijn beste carrière tijd ooit! CMG was ingericht volgens het cellenmodel van Eckart Witzen, kleine units, mensgericht en met krachtige kernwaarden. Het (onzichtbare) netwerk van gelijkgestemden dat ik daar heb opgebouwd, ervaar ik nog altijd als zeer waardevol.

Gestart als consultant, later toch weer in de sales, marketing & relatie management. Toen werd CMG overgenomen door Logica. De omslag van mensgerichte organisatie naar markt/productgerichte organisatie was een ware kwelling. Ook qua resultaten, er kwam een reorganisatie. Na elf jaar stond ik op de lijst ‘boventallig’, net 1 dag voor mijn zwangerschapsverlof. Nadien kon ik weer terugkomen in een iets andere rol maar ik besloot, het is genoeg en heb LogicaCMG verlaten. Want naast een baby kwam er ook een nieuw huis, eentje dat nog behoorlijk verbouwd moest worden. Toen dat project af was wilde ik graag weer aan de slag. Via via kwam ik bij Incentro. Een kleinere ICT organisatie ingericht volgens hetzelfde cellenmodel van Eckart Witzen. Yeah, thuiskomen was mijn eerste gedachte maar ik bleek ook wijzer na al het gedachtegoed van Simon Sinek, Delivering Happiness (Zappo’s), Ricardo Semler, Synchroniciteit (Joseph Jaworski) en Reinventing Organization. Dus ja, waar wilde ik mij nu mee bezighouden: met ICT implementaties of met het transformeren van metaal naar goud in je organisatie….

Je hebt alles al in je rugzak

Ik zal het nooit vergeten, die bewuste augustus in 2013 op de camping in Frankrijk. Ik kwam letterlijk in een wervelstorm terecht. Het drukkende weer van die dag was omgeslagen naar een storm met windkracht 9 die onze camping teisterde.

Ik zie mezelf nog staan, de tent vasthoudend omdat ie anders weg zou waaien. Op dat heftige moment van kwetsbaarheid, mijn man zat met onze dochter in zijn armen liedjes te zingen om haar rustig te houden, kwam er ineens zo’n enorme kracht naar boven.

Instinctief ‘wist’ ik dat het goed zou komen. Ondanks de bomen die omvielen, tenten die scheurden en mensen die schreeuwden van paniek. Ik realiseerde me dat ik ZO enorm sterk was. En dat ik mij zo liet leiden door mijn omgeving; ouders, collega’s, vrienden etc. Dat ik heel goed wist wat ik wilde maar me mezelf slachtoffer maakte van de situatie en dat het nu tijd was innerlijk leiderschap te tonen. Zelf keuzes maken, zelf mijn visie op organisaties naar buiten brengen.

Thuisgekomen begon ik weer met werken, nog niet helemaal wetende hoe ik mijn nieuwe ik in mijn toenmalige functie zou inpassen. Na een week wilde mijn directeur een gesprek met me. Er waren plannen voor wat wijzigingen en men wist niet goed hoe ik hierin zou passen. Om een lang verhaal kort te maken, binnen een maand stond ik op straat met handdruk. Klaar om mijn eigen visie de wereld in te brengen.

Een tijdje terug kwam ik mijn geboortekaartje tegen, hier rechts op de foto.

Blijkbaar stond dit alles al lang ‘in de sterren’ geschreven…

Meer over mij