Breng je bedrijf tot bloei

Mensen zijn weinig verbonden met organisaties. De huidige manier van werken & organiseren heeft zijn langste tijd gehad.

We gaan massaal op zoek naar nieuwe vormen van organiseren. Centraal daarin staat het creëren van een voedingsbodem/ cultuur gericht op een evolutief doel, waar ruimte is voor innerlijk leiderschap en waar iedereen zijn/haar waarde kan toevoegen. Dit gaat verder dan alleen een focus op winst, groei en aandeelhouderswaarde. Dit gaat over uitdrukking geven aan de zielsbestemming van de organisatie en haar mensen die onderdeel uitmaakt van de maatschappij en groter nog onze aarde. Dit gaat over BLOEI.

Geïnspireerd door ‘Re-inventing organizations’ van Frederic Laloux, Simon Sinek’s Golden Circle &  ‘Synchroniciteit’ van Joseph Jaworski heb ik mijn eigen gedachtegoed gecreëerd. Een gedachtegoed gericht op het creëren van een organisatie van binnenuit, gebaseerd op innerlijk leiderschap, holistisch en gebruik maken van het ‘niets’ om te blijven ‘sensen’ waar de organisatie naartoe wil en daarop te acteren.

De eerste stap hierin is de ‘intentie’ van je bedrijf (middelste cirkel van het model). Waarom doe je de dingen die je doet? Een intentie geeft richting, focus, verbindt en geeft vertrouwen. Hulp nodig bij het (her)vinden van je intentie? Neem contact op via info@petravanvliet.com. Vanuit intentie kunnen we verder creëren!

Leiderschap & teamontwikkeling

Wat deze tijd nodig heeft is dat we organisaties creëren waarin mensen zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen laten zien. Waar vanuit innerlijk leiderschap verbinding kan worden gemaakt met het team om zo samen doelen te bereiken. Ieder vanuit zijn unieke kracht.

Leiderschap is voor mij jezelf leiden en van daaruit anderen inspireren. Van binnen naar buiten. Jezelf doorgronden, kwetsbaar opstellen, fouten maken, leren om van daaruit het geleerde in de praktijk te kunnen brengen en anderen te inspireren en helen.

Ik werk in de leiderschap & team trainingen met de symboliek van de Reis van de Held, het gedachtegoed van ‘authentiek leiderschap’, de 5 frustraties van teams van Lencioni, ‘sense & respond’ van Theory U en ‘werken met energievelden’. Deze mix van hoofd, hart en handen verbind het totale plaatje en geeft vertrouwen van waaruit men zichzelf kan zijn.

Samen gaan we op zoek naar je intentie, waarden en verlangens. Kijken we hoe je ‘inner critic’ je ervan weerhoudt om voluit leiderschap te tonen. We ontdekken je kantelmomenten in je leiderschapsreis. Daarnaast ontdekken we ieders leiderschapsstijl binnen het team en hoe we deze stijlen in kunnen zetten om samen doelen te bereiken. Met behulp van ‘storytelling & transformational speaking’ maken we de cirkel rond. Via deze innerlijke weg stappen we in ons eigen leiderschap.

Stuur een email aan info@petravanvliet.com om leiderschap & teamontwikkeling in je organisatie vorm te geven.