Na het overwinnen van mijn angst (zie vorig blog) dacht ik klaar te zijn om eens flink in de actiemodus te komen.

Hup, aan de slag met mijn actieplan en één voor één afvinken die handel. Maar wat bleek, telkens als ik in actie kwam, liep ik genadeloos tegen mezelf aan.

Niet doen

Het begon tijdens mijn vakantie. Ik had me voorgenomen gewoon door te werken, maar de wifi was zó slecht en inloggen lukte om één of andere reden niet dus tja, dat was dat.Be

Ok, dacht ik, dan maar mijn ‘must see’ vakantielijstje afwerken. Kom ik samen met mijn gezin letterlijk vast te staan tussen twee tolpoortjes. Niks nergens wat zien, gewoon stilstaan op de snelweg en bij jezelf komen.

Arrrgggg, niks wat ik wil werkt! Je begrijpt: frustratie alom, chagrijnigheid, bokken en sikkeneuren. En juist die gevoelens had ik nodig om te komen tot ZIJN. Want na het inzakken van deze gevoelens gaf ik mij over aan wat er wel was.

Yeah, lang leve de vakantie, een fijn zwembad, zonnig weer en een goed boek. Heerlijk!

Totdat..

Tot na de vakantie dan hè, want op vakantie ‘mocht’ luieren nog wel, maar daarna….

Dus bij terugkomst, vol aan de slag, haast, inhalen die boel, dacht ik….(ahum, hardleers)

Nog steeds kwam er niks, nada, noppes uit mijn handen. Het lukte gewoon niet. En opeens was daar een handig lijstje van Josje Feller naar de website van The Brand Alchemist. Op haar site kun je een testje doen over waarde toevoegen aan je merk. Ach dacht ik, dan heb ik even wat afleiding…

Verkenner

De uitslag van de test : ik ben een ‘Explorer’.

Niks mis mee, denk ik nog en open de bijgevoegde PDF. Ik scrol wat naar beneden en BAM, daar staat het zwart op wit: ‘FREEDOM is the OXYGEN of the soul’ voor de ‘Explorer’.

libelleIk hap letterlijk naar lucht, deze tekst komt binnen als een mookhamer. De tranen springen in mijn ogen en ik lees meteen verder…

En daar staan nog een paar van die herkenbare zinnen over mezelf.

Dat ik ontzettend gemotiveerd en ambitieus ben, dat als ik een doel heb, niets mij kan stoppen om het te verwezenlijken, dat ik graag mijn uiterlijke wereld en innerlijke wereld wil verkennen, dat ik het soms lastig vind om mijzelf te committeren omdat ik bang ben om mezelf vast te zetten….Wow, wat een herkenning. Is dat even een lesje in ZIJN!

Er vallen zo veel stukjes van de puzzle op zijn plek: daarom moet ik soms gewoon even vrij zijn en geen acties doen, daarom ben ik op zoek naar vervulling, daarom gedraag ik mij als een libelle…

Innerluck

Vanaf nu sta ik mezelf toe meer vrij te zijn, is het OK dat ik van het één naar het ander ga om vervulling te vinden en dat ik anderen mag inspireren op mijn reis, zodat ook jij je innerluck kunt volgen.